Αρχική σελίδα -> Αγώνες -> 'Lap Battle' Ένας νέος θεσμός για τους λάτρεις της πίστας
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας  Απάντηση στη Θ.Ενότητα Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας 
'Lap Battle' Ένας νέος θεσμός για τους λάτρεις της πίστας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 27, 2010 6:00 pm Απάντηση με Συμπερίληψη
Alexiokid
 
Εγγραφή: 27 Αύγ 2010
Δημοσιεύσεις: 1
Lap Battle

Sporting Event για την ανάδειξη του καλύτερου και γρηγορότερου αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Οποιαδήποτε βελτίωση είναι επιτρεπτή και αυτοκίνητα οποιουδήποτε κατασκευαστή και χρονολογίας γίνονται δεκτά αρκεί να τηρούνται οι παρακάτω κανόνες ασφαλείας.

Επίσης είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους βελτιωτές να αναδείξουν τα αυτοκίνητα που έχουν εξελίξει αλλά και να προωθήσουν τους οδηγούς τους σε ένα υψηλού επιπέδου track event. Τα αυτοκίνητα δε συναγωνίζονται ταυτόχρονα εντός της πίστας για λόγους ασφαλείας και αποφυγής συγκρούσεων και πάντα κυνηγούν τον απόλυτο χρόνο. Ο συνδυασμός λοιπόν καλά προετοιμασμένου αυτοκινήτου και ικανού οδηγού θα φέρει και τον απόλυτο χρόνο.

Σκοπός…

Είναι η, σε συνθήκες πίστας, βελτίωση των οδηγικών ικανοτήτων των συμμετεχόντων, η εκμάθηση νέων τεχνικών γρήγορης αλλά και ασφαλούς οδήγησης αλλά και η βελτίωση του επιπέδου εξέλιξης και ασφάλειας των οχημάτων που συμμετέχουν.
Το κυνήγι των χρόνων ακόμη και κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες πρέπει να αντιμετωπίζεται με υπευθυνότητα και σοβαρότητα αλλά κυρίως με πλήρη επίγνωση των κινδύνων που εγκυμονούν από τη φύση αυτής της δραστηριότητας
Η Οργανωτική Επιτροπή και οι οδηγοί της εκδήλωσης δεν φέρουν καμία ευθύνη έναντι τρίτων για τυχόν ατυχήματα που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια των δοκιμών και της εκδήλωσης. Η αστική ευθύνη βαρύνει την Ασφαλιστική εταιρία με την οποία έχει συναφθεί συμβόλαιο κάλυψης κινδύνων από αυτές τις δραστηριότητες.

Κατηγορίες

Οι κατηγορίες έχουν δημιουργηθεί με γνώμονα να δοθεί η ευκαιρία ακόμη και σε εργοστασιακά και low budget αυτοκίνητα να διακριθούν στις κατηγορίες τους.

Street legal:

Στην κατηγορία αυτή θα εντάσσονται οχήματα με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
- Επιτρεπτές μετατροπές σε φρένα, αναρτήσεις και κινητήρα.
- Ο κινητήρας του αυτοκινήτου θα πρέπει να είναι αυτός που αναγράφεται στην άδεια του οχήματος
- Τα ελαστικά θα πρέπει να είναι προδιαγραφών DOT με έγκριση για δρόμο. Απαγορεύονται αγωνιστικά ελαστικά ή slicks.
- To Roll cage δεν είναι απαραίτητο αλλά συνιστάται.
- Απαραίτητα, οι ζώνες ασφαλείας τουλάχιστον τριών σημείων, πυροσβεστήρας τουλάχιστον 1kg σωστά στερεωμένος στον χώρο της καμπίνας των επιβατών.

Racing:

Η Racing χωρίζεται σε 4 υποκατηγορίες όπως περιγράφονται παρακάτω
Για τις παρακάτω κατηγορίες R1, R2 και R3 ισχύουν οι παρακάτω κανόνες

- Ελεύθερες μετατροπές σε φρένα, αναρτήσεις και κινητήρα.
- Ο κινητήρας του αυτοκινήτου δεν είναι απαραίτητο να είναι ο εργοστασιακός, αλλά θα πρέπει να είναι στην εργοστασιακή θέση
- Δεν πρέπει να έχουν γίνει μετατροπές στο αμάξωμα(π.χ. κόψιμο καθρέπτη) προκειμένου να δεχθεί το όχημα το νέο κινητήρα ή για λόγους μετατόπισης βάρους.
- Η στήριξη της ανάρτησης μπορεί να έχει ενισχυθεί αρκεί το αυτοκίνητο να διατηρεί την εργοστασιακή «συνταγή» και να μην υπάρχουν σωληνωτά κομμάτια στο πλαίσιο. Εξαιρούνται τα πισωκίνητα με άξονα και φύλλα σούστας στα οποία επιτρέπεται η αντικατάσταση και μετατροπή τους σε 4-link με ενίσχυση τις στήριξης του διαφορικού και η δημιουργία πύργων για τα αμορτισέρ. Απαγορεύεται όμως η μετατροπή του συστήματος μετάδοσης σε σπαστό διαφορικό με τοποθέτηση γέφυρας, αφού έτσι αλλοιώνεται πλήρως ο χαρακτήρας του οχήματος και θεωρείται σωληνωτή κατασκευή.
- Τα ελαστικά θα πρέπει να είναι προδιαγραφών DOT με έγκριση για δρόμο. Απαγορεύονται αγωνιστικά ελαστικά ή slicks.
- To Roll cage, 8 σημείων τουλάχιστον είναι απαραίτητο.
- Ζώνες ασφαλείας τουλάχιστον 4 σημείων, πυροσβεστήρας τουλάχιστον 1kg σωστά στερεωμένος στον χώρο της καμπίνας των επιβατών είναι απαραίτητα.

R1) Normal >1100kg με τον οδηγό
Βελτιωμένα δικίνητα αυτοκίνητα με βάρος που υπερβαίνει τα 1100 κιλά με τον οδηγό.

R2) Lightweight <1100kg με τον οδηγό
Βελτιωμένα δικίνητα αυτοκίνητα με βάρος που δεν υπερβαίνει τα 1100 κιλά με τον οδηγό.

R3) 4WD
Βελτιωμένα τετρακίνητα αυτοκίνητα ανεξαρτήτου βάρους

Open)
Στην κατηγορία αυτή αγωνίζονται ακραία αυτοκίνητα, ειδικές κατασκευές, σωληνωτά, open wheelers, μονοθέσια ή διθέσια. Οποιοδήποτε αυτοκίνητο με μετατροπή στο σασί(π.χ. στα ράμφη, στον καθρέπτη και με σωληνωτά μέρη). Τα ελαστικά σε αυτή την κατηγορία είναι ελεύθερα

Διαδικασία:

Στη Street Legal κατηγορία γίνεται χρονομέτρηση του καλύτερου γύρου κατά τη διάρκεια των qualification και η κάθε συμμετοχή διακρίνεται βάσει του ταχύτερου του γύρου.
Το ίδιο ισχύει και με την κατηγορία Racing με τη διαφορά ότι οι 4 καλύτεροι μετά τα qualification από κάθε κατηγορία της Racing διαγωνίζονται χιαστή 1-4, 2-3 με βάση το άθροισμα 3 συνεχόμενων γύρων σε knockout battles, που ο νικητής περνάει στην επόμενη φάση.
Χρηματικό έπαθλο για τους νικητές κάθε Racing κατηγορίας ορίζονται πριν από κάθε event.

Πρόγραμμα:

Τεχνικός έλεγχος εγγραφές: Πριν από την είσοδο κάθε αυτοκινήτου στην πίστα θα ελέγχεται από τους υπεύθυνους της διοργάνωσης όσον αφορά τις προδιαγραφές του αλλά και την αρτιότητα των μετατροπών του
Warm Up/ free practice: ελεύθεροι γύροι για την πρώτη επαφή/εξοικείωση με την πίστα και της συνθήκες καθώς και ρυθμίσεις στο αυτοκίνητο. Κάθε αυτοκίνητο μπορεί να εισέλθει και να εξέλθει από την πίστα όσες φορές επιθυμεί. Ανάλογα με την πίστα, η διοργάνωση θα κανονίσει τον αριθμό αυτοκίνητων που θα βρίσκονται στην πίστα κάθε φορά και η είσοδος θα γίνεται σε μορφή first come first served.

Qualifying: 3 γύροι χρονομετρημένοι για κάθε οδηγό και κατάταξη βάσει του καλύτερου χρόνου

Best 4: Οι 4 καλύτεροι από κάθε κατηγορία της Racing διαγωνίζονται χιαστή 1-4, 2-3 με βάση το άθροισμα 3 γύρων σε knockout αγώνες που ο νικητής περνάει στην επόμενη φάση.

Πρεμιέρα για το ‘Lap Battle’ στις 2 Οκτωβρίου 2010, ημέρα Σάββατο, στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών όπου θα διεξαχθεί ο 6ος Γύρος του Πανελλήνιου πρωταθλήματος των Driftwars.

Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ

Έπαθλα για τους νικητές των κατηγοριών της Racing: 200 ευρώ για τον πρώτο και δωρεάν συμμετοχή στο επόμενο γύρο του πρωταθλήματος για τους 3 πρώτους.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: +306974991333 και +306936534484
και στα email: al6001@gmail.com και spapargiropoulos@yahoo.com

Περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.cityauto.gr/article.cityauto.gr?aid=5455
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
'Lap Battle' Ένας νέος θεσμός για τους λάτρεις της πίστας
Αρχική σελίδα -> Αγώνες
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες  
Σελίδα 1 από 1  

  
  
 Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας  Απάντηση στη Θ.Ενότητα  


Powered by phpBB 2.0.11 © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin